Uitlezen met telefoon - Blog

In vrijwel elke auto zit tegenwoordig een computer. Die doet meestal onopvallend zijn werk. Hoogstens merkt u van het bestaan als uw auto voor een beurt gaat en de garage een ingewikkeld apparaat aan uw auto koppelt. Meestal zonder toelichting, al mompelt een spraakzame monteur wellicht nog iets over 'foutcodes uitlezen'.

Android Smartphone

Uw autocomputer is kortom een mysterie. Maar ook u kunt nader komen tot de computer in uw wagen. U hebt daarvoor slechts nodig: een Android-telefoon en het programma Torque (torque-bhp.com). Q24U.nl verkoopt een zogeheten 'ELM327 OBD2'-adapter, en neem een exemplaar dat voorzien is van Bluetooth interface. Deze stopt u in de daarvoor bestemde connector van uw auto. Om deze te vinden, zoekt u in de handleiding van uw auto naar OBD2, of googelt u op OBD2 in combinatie met het modelnummer. En voilà: alles,van toerental tot en met motorstoringen kunt u voortaan op uw smartphone nalezen.

Apple Ipad, Iphone en Ipod

Hebt u een Apple iPad, iPhone en iPod Touch dan kunt u hetzelfde doen u kunt zeer veel verschillende soorten software gebruiken : Gewoon even "WiFi OBD-systeem " zoeken in de Apple App Store. Voorbeelden hiervan zijn Dashcommand, Rev, Revlite en Torque. U hebt dan wel een ELM327 met WiFi interface adapter nodig.

Wat u aan deze informatie hebt? Ten eerste krijgt u er een heel dashboard bij: cijferfetisjisten hebben nog nooit zo gedetailleerd over hun auto kunnen pochen. Hang uw smartphone tijdens het rijden wel even in een houdertje.

Ten tweede signaleert u vroegtijdig eventuele problemen. Want u komt waarschijnlijk maar eens per jaar bij de dealer voor een onderhoudsbeurt, maar uw eigen smartphone staat altijd paraat.

ELM327 USB 2.0 interface

Verder vooor de mensen die met een normale laptop onder Windows de auto willen uitlezen hebben wij ook een ELM327 met een USB interface. Software voor het uitlezen onder Windows worden bij de dongel geleverd.

 

Vind onze shop op http://www.obd24u.nl